Winkelmandje

X sluiten
sluiten

BTW-vrij leveren

Bij Toolsidee kun je producten btw-vrij kopen Wanneer je als buitenlandse btw-plichtige klant een bestelling bij ons plaatst en deze in het buitenland laat bezorgen. Je bestelling wordt met het 0% btw-tarief geleverd. Dit wordt een intracommunautaire levering genoemd en is verplicht volgens de huidige wet- en regelgeving. De reden hiervan is omdat wij de producten leveren vanuit Nederland.

De transactie vindt plaats tussen 2 btw-plichtige ondernemingen. Dit betekent dat de bestelling op naam staat van een buitenlandse btw-plichtige geregistreerde onderneming. Daarnaast is een geldig btw-nummer ingevuld bij het plaatsen van de bestelling. Dit btw-nummer behoort toe aan een onderneming die geregistreerd is bij de European VIES. Ten slotte moeten het factuur- en leveradres van de eerste bestelling hetzelfde zijn als het adres waarop de onderneming bij het VIES is geregistreerd. Dit betekent dat je de bestelling dus niet naar een winkel of postpunt kunt laten sturen.

Als mijn BTW nummer wordt afgekeurd?

Controleer de volgende dingen:

  • 1. Sta je met de juiste gegevens geregistreerd bij de European VIES? Op die data doen wij onze check.
  • 2. Heb je wel het goede btw-nummer ingevuld?
  • 3. Staan er de juiste adressen geregistreerd op het btw-nummer bij de European VIES?

Klopt er iets niet? Pas dat dan aan bij de European VIES óf bestel gewoon met btw. Klopt alles? Dan adviseren we je om je gegevens bij de European VIES op te zoeken. Wij baseren ons op deze data voor de controle. Soms is de data bij de European VIES niet up-to-date. Neem in dat geval contact op met deze instanties, en bezorg ons het officiële bewijs van de adreswijziging.

Gratis bezorging vanaf 150,-
Bedenktijd 14 dagen
Levertijden 1 - 3 werkdagen